15.6 C
De Bilt

Woonunits in Leiderdorp voor Oekraïense vluchtelingen

Vanaf 1 september zijn er 36 zelfstandige woonunits beschikbaar in de Statenhof. CityStone, eigenaar van de Statenhof, en de gemeente Leiderdorp hebben afspraken gemaakt over zelfstandige huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen. In de Statenhof kunnen 90 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk wonen. De woonunits hebben allemaal een eigen keuken, badkamer en toilet. Op dit moment wonen er ongeveer 45 Oekraïense vluchtelingen bij Leiderdorpse gastgezinnen. Zij hebben voorrang bij de toewijzing van deze zelfstandige woonruimtes.

Naast woonunits ook op andere plekken zelfstandige woonruimte

Daarnaast heeft de gemeente afspraken gemaakt met Rijnhart Wonen, voor woonunits voor Oekraïense vluchtelingen aan de Pinksterbloem en met een aantal particuliere huiseigenaren. Hierdoor kunnen nog meer Oekraïense vluchtelingen in zelfstandige woonruimte worden gehuisvest. Met het beschikbaar komen van deze woonruimtes kan de gemeente Leiderdorp alle Oekrainse vluchtelingen huisvesten die aan haar zijn toegewezen. Leiderdorp heeft een taakstelling voor het opvangen van ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen.

Het uitgangspunt van de gemeente Leiderdorp bij het zoeken naar woonruimte is zorgvuldigheid en menswaardige zelfstandige opvang. Zij wilde bijvoorbeeld geen opvang in noodlocaties. Dat is nu gelukt.

Meer informatie

De gemeente organiseert binnenkort een informatieavond. Daar worden inwoners van Leiderdorp bijgepraat en kunnen zij vragen stellen. Houd daarvoor de website, Gemeente aan Huis in het Leiderdorps Weekblad en de social media kanalen van de gemeente in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio