15.6 C
De Bilt

Woubrugge gekoeld tijdens de hitte

Woubrugge – Vanaf rond de klokslag 19.45 uur ging de waterkraan open van de brandweer van Woubrugge. Hierbij kregen inwoners gratis een verkoelende douche aangeboden van de hulpverleners.

Belangstelling in Woubrugge groot

Er waren veel mensen afgekomen op de verkoelende douche aan de Comriekade ter hoogte van de Hervormde Kerk. Normaal gesproken is dinsdagavond een oefenavond voor de plaatselijke brandweer, maar in plaats van een oefening draaiden ze dus nu de kraan open om de bewoners een lekker vochtige en verkoelende reuzendouche te geven. De brandweer had al gemeld dat het deelnemen hieraan op eigen risico zou zijn.

Veel te weinig vrijwilligers bij de brandweer

De brandweer wil er graag zijn voor mensen, maar er is al jaren een tekort aan vrijwilligers bij de brandweer in Nederland. Daarom zoekt de brandweer ook in de regio Hollands-Midden nog vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn steeds lastiger te vinden. Niet zozeer vanwege het werk, maar het feit dat er overdag bijna niemand meer beschikbaar of inzetbaar is. De meeste vrijwilligers hebben dan ook een reguliere baan, maar dat is vaak niet meer in het eigen dorp of de directe omgeving daarvan. Hiermee zijn zij dus ook overdag niet inzetbaar bij calamiteiten. Heb je interesse? Meer informatie vindt je via de link: https://www.brandweer.nl/hollands-midden/vrijwilliger-worden-in-hollands-midden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio