10 C
De Bilt

Zaaien doet zoemen, wethouder Hooij zaait bloemzaden in het Kievitspark

Teylingen – Wethouder Heleen Hooij van de gemeente Teylingen zaaide op donderdag 22 april, op Nationale Zaaidag, bloemzaden in het Kievitspark in Voorhout. Deze dag is een initiatief van de Bijenstichting en de Stichting bijenvrienden.

Zaaien voor tijdelijk groen

In het Kievitspark zijn door werkzaamheden stukken grond die tijdelijk braakliggen. Totdat er op deze plekken weer geplant kan worden, beheren we deze stukken grond biologisch met tijdelijk groen. Wethouder Hooij licht toe: “Zo gaan we erosie van de ondergrond tegen, maar belangrijker nog: het tijdelijk groen biedt voeding aan bijen.”

Te weinig voedsel voor bijen

De afgelopen jaren is het aantal bijen afgenomen doordat er niet genoeg voedsel voor ze is. Bijen zijn belangrijk voor het bestuiven van planten, daarom zijn we gebaat bij het inzaaien van nectar planten. Deze planten zorgen ervoor dat de voedsel hoeveelheid weer toe kan nemen. Om de bijenstand verder te helpen verbeteren, werkt de gemeente Teylingen ook mee aan het initiatief ‘Bijenlint Bollenstreek’ door ons groen hiervoor beschikbaar te stellen. Zo kan een lint gevormd worden door de bollenstreek met voedselrijke plekken voor bijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio