10 C
De Bilt

Plannen zelfstandige Muziekschool Katwijk krijgen akkoord van college

Het college van Burgemeester en Wethouders gaat akkoord met de plannen om de Muziekschool Katwijk te verzelfstandigen. De Muziekschool Katwijk kan straks sneller beslissingen nemen en zo makkelijker inspelen op trends. Op deze manier wordt het Cultureel Ondernemerschap gestimuleerd. De gemeenteraad neemt de definitieve beslissing tot verzelfstandiging.

Muziekschool Katwijk

Wethouder Jacco Knape: ‘Goed muziekonderwijs voor al onze inwoners is ontzettend belangrijk. Er is hard gewerkt aan dit plan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de zelfstandige Muziekschool nog meer voor onze dorpen gaat betekenen als het gaat om muziekonderwijs.’

In de zomer van 2020 nam de gemeente het besluit om de Muziekschool los te maken van de gemeente. Vervolgens is nagedacht over hoe dit op een goede manier zou kunnen. Inmiddels is het bedrijfsplan gereed en zijn de Ondernemingsraad en de bonden in het Lokaal Overleg akkoord. Het advies van de OR is om per 1 september te verzelfstandigen. Gelijk aan de start van het nieuwe seizoen.

Ondernemen

Met de verzelfstandiging kan de Muziekschool cultureel gaan ondernemen. ‘Het is best lastig om als Muziekschool onderdeel te zijn van een gemeente. Veel processen zijn niet ingericht op ons werk. Met de verzelfstandiging worden we als Muziekschool veel flexibeler, kunnen we ons aanbod uitbreiden en veel makkelijker inspelen op trends die spelen in de maatschappij, zegt Rozemarijn Timmer directeur Muziekschool Katwijk. ‘Een cursus ukelele bijvoorbeeld of een schoolkoor op locatie. Ideeën zijn er genoeg binnen ons creatieve team’.

Samenwerking muzikaal Katwijk

Verzelfstandiging maakt de samenwerking tussen de Muziekschool en muzikaal Katwijk meer mogelijk. De samenwerking met verschillende muziekverenigingen is er zeker, maar wordt door de verzelfstandiging flexibeler en gemakkelijker.

Toegankelijk en vakkundig

Voor leerlingen blijft Muziekschool Katwijk natuurlijk de fijne, creatieve muziekschool die ze al kennen. ‘We hopen dat leerlingen, naast de bekende harp- en pianolessen, ook enthousiast zijn voor ons nieuwe cursussen. In elk geval blijft ons aanbod toegankelijk èn vakkundig’, aldus Rozemarijn Timmer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio