9.6 C
De Bilt

‘Beroemde’ zomereik in Lisse gekapt en hergebruikt

Lisse – De zomereik midden in het fietspad van de Stationsweg in Lisse is vanmorgen gekapt. Honingzwam had de stamvoet en de wortels ernstig aangetast. De eik werd daardoor instabiel en dat leverde gevaar op. Nadat de boom werd gekapt is de open plek dicht gestraat. Het kappen en dichtmaken van de open plek, leverde kortstondig verkeersoverlast op. Elders op de Stationsweg wordt later een nieuwe boom geplant. De huidige plek is ongeschikt.

Hout zomereik hergebruikt

Het goede nieuws is, dat het hout van de eik wordt hergebruikt. Inwoners van Lisse mogen daarover hun voorkeur uitspreken aan de hand van drie keuzes: een uilenbankje, drie narcissen of een pauw (zie de foto’s). De keuze kan gemaakt worden via de website van de gemeente Lisse, op Facebook en via mail: gemeente@lisse.nl. Een brief sturen of bij de gemeente afgeven mag natuurlijk ook. De uitslag wordt eind van deze maand bekend gemaakt, waarna de kunstenaar Thomas Weijenberg aan de slag kan.

Benieuwd naar keuze inwoners

Wethouder Kees van der Zwet is benieuwd welke keus er wordt gemaakt. ‘Ik heb natuurlijk zelf een voorkeur, maar ik laat dit graag aan de inwoners van Lisse over. We zullen dit niet bij elke te kappen boom doen, maar deze zomereik is echt wel bijzonder geweest.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio