6.4 C
De Bilt

Zon op de Stadsgehoorzaal in Leiden

LeidenDe Stadsgehoorzaal krijgt zonnestroom. Vorige week zijn de zonnepanelen op het dak gehesen en deze week worden de eerste panelen gelegd. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden op 1 februari klaar. Directeur van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal Irene Pronk en wethouder Fleur Spijker gaven donderdag 27 januari het startsein voor de montage van de zonnepanelen.

Op het dak van de Aalmarktzaal van de zaal in Leiden komen 38 zonnepanelen te liggen. Hiermee bespaart de gehoorzaal 5,93 ton CO2 uitstoot, een hoeveelheid die gelijk staat aan de jaarlijkse CO2 opname van 272 bomen.

Duurzame stadsgehoorzaal

Wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking): “Op de Stadsgehoorzaal liggen straks zonnepanelen. Dat past bij onze ambitie om onze gemeentelijke panden te verduurzamen. Met deze stap laten we bovendien zien dat het ook goed mogelijk is om historische panden duurzamer te maken.”

De Stadgehoorzaal wordt deze maanden verduurzaamd. Naast het plaatsen van zonnepanelen wordt de luchtbehandelingsinstallatie uitgebreid met een energiezuiniger exemplaar en wordt verlichting in het hele gebouw vervangen door energiezuinige lampen. De verduurzamingswerkzaamheden zijn dit voorjaar afgerond.

Duurzame stad

Irene Pronk (directeur Leidse Schouwburg – Stadgehoorzaal): “Onze organisatie heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Met deze concrete stappen bouwen we samen met de gemeente Leiden aan een duurzame stad!” De werkzaamheden hebben geen invloed op de programmering van de Stadsgehoorzaal, door goede samenwerking en continue afstemming kunnen werkzaamheden, concerten en evenementen naast elkaar doorgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio