10.8 C
De Bilt

Zondag Code Rood: alle GGD-locaties Hollands Midden zijn dicht

Het KNMI heeft voor zondag code rood afgekondigd. Alle teststraten en de vaccinatielocatie van de GGD Hollands Midden zijn daarom op zondag 7 februari gesloten. Test- of vaccinatieafspraken gaan dus niet door. Ook thuisbemonsterafspraken gaan niet door.

Testafspraken op zondag en op maandag

Mensen die een testafspraak hebben op zondag 7 februari krijgen een sms van het landelijke callcenter met de boodschap dat de afspraak niet door kan gaan en een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Zij kunnen vanaf zondag een nieuwe testafspraak maken via coronatest.nl, of telefonisch via 0800-1202. Omdat er maandag mogelijk ook nog code rood geldt, kunnen er nog geen afspraken voor maandag 8 februari worden gemaakt.

U kunt ook ons callcenter bellen, zondag vanaf 13:00 uur bereikbaar: 085-0782878. Als het maandag 8 februari ook nog code rood is, dan geldt hetzelfde.

Testafspraak op dag 5 van de quarantaine

Omdat alle testafspraken vervallen, kunnen de mensen die in quarantaine zitten helaas nog niet uit quarantaine. Ook zij moeten een nieuwe testafspraak maken.

Vaccinatieafspraak

Mensen die een vaccinatieafspraak hebben op zondag 7 februari, krijgen een sms van het landelijke callcenter met de boodschap dat de afspraak niet door kan gaan en een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Dat kan via het telefoonnummer dat in hun uitnodigingsbrief staat. Zij kunnen, nadat code rood is opgeheven, snel terecht voor een nieuwe afspraak. De GGD Hollands Midden zorgt voor extra vaccinatiecapaciteit.

Komende dagen

We weten nog niet of het maandag ook code rood blijft.  We weten ook niet hoe begaanbaar de wegen maandag/dinsdag zijn, of het nu code rood is of niet.  We houden de  weersomstandigheden in de gaten. We doen alles wat in onze macht ligt om vaccinaties en testen door te laten gaan zodra code rood vervalt.

Vaccins

De GGD Hollands Midden hoeft geen vaccins weg te gooien als gevolg van code rood. De vaccins mogen 4 dagen bewaard blijven. De vaccins die we op voorraad hebben, kunnen we binnen die termijn allemaal opmaken. Er zullen dus geen vaccins verspild worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio