12.3 C
De Bilt

Zuid-Hollands Landschap plant nieuwe bomen op buitenplaats Rhijngeest

Oegstgeest – Op woensdagochtend 14 maart heeft het Zuid-Hollands Landschap op buitenplaats Rhijngeest 17 eikenbomen geplant met hulp van de leerlingen van basisschool Leo Kanner SO én burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest.

We hadden geen mooiere dag kunnen wensen en dat ook nog eens op Nationale Boomfeestdag. De burgemeester had zelfs zijn ambtsketting omgedaan voor de gelegenheid en de leerlingen waren meteen onder de indruk. Na verzameld te hebben voor het gemeentehuis van Oegstgeest zijn we naar buitenplaats Rhijngeest gewandeld. Arjan Siebel, Hoofd Terreinen en Opstallen ZHL, heeft na het openingswoord de eerste boom geplaatst samen met de burgemeester.

Beschermers

Het Zuid-Hollands Landschap heeft als dank voor de inzet en betrokkenheid Burgemeester Emile Jaensch de Beschermerspas overhandigd. Samen met Beschermers zet het Zuid-Hollands Landschap zich in voor behoud en ontwikkeling van natuur en cultuurlandschap in de provincie Zuid-Holland.

De leerlingen hebben vervolgens hard gewerkt om de resterende bomen te plaatsen. Na een korte pauze zijn de leerlingen samen met boswachter Maarten Laming het bos verder ingewandeld en konden ze alles vragen wat ze maar wilden. Na afloop hebben alle leerlingen als dank een goodiebag ontvangen. Het was een zeer geslaagde ochtend.

Het Zuid-Hollands Landschap bedankt basisschool Leo Kanner, SO en de Gemeente Oegstgeest voor alle inzet, hulp én betrokkenheid. We hopen iedereen nog eens terug te zien in één van onze gebieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio