16.7 C
De Bilt

Zwammerdam sluit beide bruggen voor groot onderhoud in oktober

Zwammerdam – De Zwammerdamsebrug over de Oude Rijn (Verloostraat) en de Ziendebrug over de Ziende (Buitenkerk) zijn beiden toe aan groot onderhoud. De provincie Zuid-Holland pakt deze bruggen komend najaar gelijktijdig aan. Beide bruggen zijn van 1 tot en met 31 oktober 2019 buiten gebruik voor alle verkeer.

Wegverkeer Zwammerdam

Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van een pontje over de Oude Rijn en een noodbrug over de Ziende. Al het andere wegverkeer wordt omgeleid. Vanuit Zwammerdam kan het wegverkeer omrijden via de Crolesbrug. Bewoners van de Ziendeweg kunnen via de Steekterbrug of via de Crolesbrug omrijden.

Scheepvaartverkeer Zwammerdam

De Zwammerdamsebrug is in de eerste en laatste week van oktober door werkzaamheden gestremd voor de scheepvaart. De Ziendebrug is tijdens de hele periode gestremd voor de scheepvaart.

Inloopavond

De provincie organiseert op dinsdag 10 september van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond over de werkzaamheden. De locatie is het dorpshuis De Zwanenburcht aan Buitendorpstraat 5, 2471 AW in Zwammerdam.

Werkzaamheden

Bij de Zwammerdamsebrug worden de motoren en de elektrische installatie gecontroleerd en indien nodig hersteld. Ook wordt het beton van de brug gerepareerd. Van beide bruggen wordt de brugklep op een ponton naar een binnenlocatie bij de aannemer gevaren. Daar repareert en verft de aannemer de brugkleppen. Na het onderhoud zijn de bruggen voor langere tijd weer toekomstbestendig en veilig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio