14.7 C
De Bilt

Start bouw 29 woningen op Langerak Zuid (Fase 4) in gemeente Molenlanden

Molenlanden – Wethouder Arco Bikker en projectleider Janneke van Oversteeg hebben op 20 april de symbolische eerste paal geslagen van de Buskruithof en Poternehof in Langerak-Zuid. Dit zijn de woonvelden E en F die samen fase vier van de nieuwbouwwijk vormen. In het gezelschap van de nieuwe bewoners en de bij de bouw betrokken partijen is met deze feestelijke handeling de bouw officieel gestart.

Van Daalen Bouw en Ontwikkeling gaat de 29 woningen bouwen. De oplevering staat gepland circa begin tweede kwartaal van 2024. Er kwamen veel nieuwe bewoners kijken hoe de symbolische eerste paal de grond in ging. “Het doet me goed om deze eerste paal te midden van dit publiek te mogen slaan. Bewoners die uitkijken naar een nieuwe leefomgeving en hiervoor deze wijk in Langerak hebben gekozen,” aldus wethouder Bikker. “Ik sla deze paal met de helaas vertrekkende projectleider Janneke. Een mooie afsluiting voor haar, straks een mooi begin voor vele nieuwe bewoners.”

Arco Bikker en Janneke van Oversteeg bij slaan eerste paal
Arco Bikker en Janneke van Oversteeg bij slaan eerste paal – Foto: gemeente Molenlanden

Energieneutrale woningen in Langerak Zuid

Vrijwel alle woningen zijn verkocht via www.wonenoplangerakzuid.nl Het zijn tussen-/hoek-/vrijstaande woningen en twee onder een kap en woningen voor senioren.“Wij zijn er ontzettend trots op dat we deze eerste paal mogen slaan met nieuwe bewoners van de Buskruithof en Poternehof. Het worden prachtige Energieneutrale woningen die met deskundig vakmanschap en plezier worden gebouwd door onze vaklieden. Met de bouw van deze velden wordt Langerak Zuid steeds mooier en leuker.” aldus Daan Hosli van Van Daalen Bouw en Ontwikkeling.

Dronebeeld Langerak-Zuid
Dronebeeld Langerak-Zuid – Foto: gemeente Molenlanden

De woningen aan het Buskruithof liggen op een eiland en zijn volledig door water omgeven. De woningen aan het Poternehof zijn grotendeels gelegen aan de rand van het open landschap en aan water.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio