12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

De aanleg van Zonnepark Ketelsteeg is klaar

Zaltbommel – Energie van Hollandsche Bodem heeft de bouw van het eerste grote zonnepark van Zaltbommel afgerond. Op de oude vuilnisbelt aan de Ketelsteeg liggen nu 3200 zonnepanelen met een verwachte energieopbrengst van 1,7MW.

Zonnepark Ketelsteeg

Het zonnepark is inmiddels aangesloten op het elektriciteitsnet en gaat zo’n 15 jaar lang 460 huishoudens van duurzame stroom voorzien. Met het park wordt bijgedragen aan de landelijke en regionale doelstelling om meer duurzame stroom op land op te wekken. Dat is nodig om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen te verminderen.

Financiële participatie

De Gemeente Zaltbommel heeft voor dit park een stuk grond beschikbaar gesteld. Als onderdeel van de vergunning eist de gemeente dat inwoners de mogelijkheid krijgen om financieel te participeren in het duurzame project. Dat wordt mogelijk gemaakt via een ‘obligatielening’.

Dochtermaatschappij van Energie van Hollandsche Bodem (EvHB), Zonnepark Ketelsteeg Zaltbommel B.V., geeft de obligatielening uit. Deelnemers kunnen maximaal 5 obligaties kopen van €500 per stuk. Met het kopen van een obligatie lenen deelnemers geld uit aan de onderneming. In ruil hiervoor ontvangen obligatiehouders een vergoeding in de vorm van rente. In totaal zijn er 150 obligaties beschikbaar. Zo kunnen inwoners van de gemeente Zaltbommel profiteren van de opbrengsten van lokale duurzame energie.

Informatie en inschrijven

Op www.duurzaaminvesteren.nl leest u alle relevante informatie en voorwaarden over de obligatielening.

Vanaf woensdag 29 september tot en met dinsdag 12 oktober 2021 biedt Ketelsteeg Zaltbommel B.V. inwoners in het postcodegebied 5301 tot 5318 de gelegenheid om zich in te schrijven voor de financiële participatie. Dat kan via www.duurzaaminvesteren.nl/zonneparkketelsteeg.

1 REACTIE

  1. Graag even de feiten checken. Een energiepobrengst van 1.7MW is niet mogelijk. Of bedoelt met 1.7MWh? Lijkt mij ook niet, die opbrengst heb ik thuis al met mijn mini-zonnepark.

    Als zij 3131 stuks 500Wp panelen in gebruik hebben genomen, dan zal de energieopbrengst al gouw richting de 7000 MWh per jaar gaan, en zeker niet 1.7 MWh. Dus ergens gaat er iets mis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio