27.9 C
De Bilt

Aannemer voor renovatie en nieuwbouw gemeentehuis West Betuwe

De vlag kan uit. Er is een aannemer voor de renovatie en nieuwbouw van het gemeentehuis. Op woensdag 22 december tekenden de gemeente West Betuwe en de aannemer de aannemingsovereenkomst. Een feestelijk moment waar lang op is gewacht.

Renovatie

Dat lange wachten kwam door het mislukken van de aanbesteding. Na de zomer heeft de gemeente nieuwe stappen gezet. De gemeente koos voor het onderhandelen met een aannemer naar eigen keuze. Het is gelukt om tot een overeenstemming te komen. WAM & Van Duren Bouw B.V. uit Winterswijk stroopt de mouwen voor de renovatie en nieuwbouw van het gemeentehuis.

Mijlpaal

Wethouder Ed Goossens is blij dat de handtekening staat. “De zoektocht naar een aannemer was een behoorlijke klus. Het tekenen van deze overeenkomst zie ik als een mijlpaal voor West Betuwe. Het past binnen de inhoudelijke en financiële kaders van de gemeenteraad. Het nieuwe gemeentehuis belooft een mooie plek te worden. Voor de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om zich welkom te voelen. Voor de ambtenaren om te werken. En voor het college en de raad om te vergaderen en besluiten te nemen.”

Bouwbord

Voor het gemeentehuis staat nu een bouwbord. Het toont hoe het toekomstige gemeentehuis eruit komt te zien. Wethouder Ed Goossens en directeur Bas Hommelink van WAM & Van Duren Bouw B.V. hebben dit bord woensdag onthuld. Dit als symbolische aftrap van de samenwerking. In april start de aannemer met de sloop. Een jaar later zijn de renovatie en nieuwbouw klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio