7.5 C
De Bilt

Gemeente Altena vraagt aandacht voor gezonde hersenen

In juni is de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ zichtbaar in gemeente Altena. Deze campagne vraagt aandacht voor de preventie van dementie. De gemeente ondersteunt de campagne en is daarmee vriend van de campagne. Dementie is niet te genezen en er is ook nog geen medicijn beschikbaar. Proberen dementie te voorkomen is de beste optie die we hebben. Dementie helemaal voorkomen is niet mogelijk. Toch zijn er een aantal factoren die je wel kunt beïnvloeden. In de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ staan daarom 3 leefstijladviezen centraal:

  • Blijf nieuwsgierig (heb een doel, een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
  • Eet gezond (veel groente en fruit, rook niet)
  • Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig)

Vitaal Altena

“De leefstijladviezen van deze campagne passen mooi bij het gemeentelijke project Vitaal Altena, waarin een vitale gemeente centraal staat. In 30% van de gevallen is dementie te voorkomen, en dat is bij maar weinig mensen bekend. We ondersteunen deze campagne dan ook van harte”, aldus wethouder Shah Sheikkariem.

Gedurende de campagne periode vraagt Gemeente Altena aandacht voor een betere hersengezondheid. Daarnaast gaat de gemeente Altena dit jaar en de komende jaren aan de slag om de daginvulling voor mensen met dementie te verbeteren. Daarbij hoort ook het stimuleren van (oudere) inwoners om sociaal en sportief actief te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio