17.2 C
De Bilt

Altena maakt dementievriendelijke stappen

Gemeente Altena zet steeds dementievriendelijkere stappen samen met regionale partners, huisartsen en casemanagers dementie. “Goed luisteren naar de inwoners die dementie van dichtbij ervaren. En in gesprek gaan met elkaar; zo horen we wat er speelt en waar nog behoefte aan is. Met de Dementiescan, afgenomen door Alzheimer Nederland, hebben we een goede monitor: de gemeente Altena scoort goed”, zo laat de gemeente weten.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Om het nog beter te maken voor onze inwoners, zetten we in op preventie en op toegankelijkheid van voorzieningen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers”. Wethouder Anneloes van Hunnik: “De pilot die 10 juni start versimpelt het aanmeldproces voor de Wmo”.

Wethouders Anneloes van de Hunnik en Shah Sheikkariem, ambtenaar Dementievriendelijke gemeente Eveline Geusen. Casemanagers Grieteke Poorter-Beens, Jolanda Böckting en Jennie Dalm
Wethouders Anneloes van de Hunnik en Shah Sheikkariem, ambtenaar Dementievriendelijke gemeente Eveline Geusen. Casemanagers Grieteke Poorter-Beens, Jolanda Böckting en Jennie Dalm – Foto: gemeente Altena

Dementievriendelijker Altena

De gemeente Altena zet zich actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in onze samenleving. Wethouder Anneloes van Hunnik: “Het is de taak van de gemeente om te zorgen dat dit kan, met de juiste zorg en ondersteuning. Bij het toekennen van de Wmo-voorzieningen zetten we daarom de expertise in van casemanagers dementie van samenwerkende partners. Zij gaven aan dat het proces klantvriendelijker moet en kan. Dat hebben we serieus genomen: de pilot start per vandaag.”

Dementievriendelijker proces van Wmo aanvragen

In samenspraak met de casemanagers dementie heeft de gemeente onderzocht hoe we hun voorwerk slimmer kunnen inzetten bij een Wmo-toekenning en het doorloopproces kunnen verkorten. Shah Sheikkariem: “Zo wordt het proces van aanmelden voor Wmo-voorzieningen klantvriendelijker én sneller voor inwoners met dementie”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio