7.5 C
De Bilt

Atletiekpark Altena is officieel geopend

Op zaterdag 7 oktober is het Atletiekpark Altena in Sleeuwijk op feestelijke wijze geopend. Na een zorgvuldige bouw- en realisatiefase, met de nodige sprints en hordes, is het park een aanwinst voor de gemeente. Atletiekpark Altena biedt iedereen de mogelijkheid om te werken aan een gezonde en actieve leefstijl. Of je nu jong of oud bent, sport met een beperking of traint voor topprestaties, bij Atletiekvereniging Altena Road Runners is iedereen welkom om aan hun doelen te werken.

Jopie van Dalen, het oudste lid van de atletiekvereniging Altena Road Runners knipte samen met haar kleindochter Nynke Tolhuis symbolisch het openingslint door. Na de officiële opening, konden de aanwezigen genieten van een optreden van een dweilorkest en op verschillende manieren kennismaken met de atletieksport.  

Atletiekpark Altena onderdeel van visie Vitaal Altena 

Wethouder Shah Sheikkariem: “De realisatie van Atletiekpark Altena maakt onderdeel uit van de visie op Vitaal Altena om sporten beschikbaar te maken voor iedereen die wil werken aan een gezonde en fitte lifestyle. De nieuwe atletiekbaan biedt daarom ook uitgebreide faciliteiten, waardoor iedereen in Altena een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen.”

uc?id=1e36HKSsy0EGhnAS Ii2BMTXjNEPe325r
Lint doorknippen – Foto: gemeente Altena

Thuisbasis voor Altena Road Runners

Atletiekvereniging Altena Road Runners heeft het atletiekpark officieel in gebruik genomen. Daarmee gaat voor hen een langgekoesterde wens voor een eigen complex in vervulling, waarin ze op een veilige wijze veel atletiekdisciplines kunnen beoefenen onder één dak.

Bewegingsonderwijs op het atletiekpark

Vanaf dit schooljaar kunnen de leerlingen van het naastgelegen Altena College lessen bewegingsonderwijs volgen op Atletiekpark Altena. Daardoor kan de school invulling geven aan haar missie om leerlingen een veilige, rijke bewegingsomgeving te bieden waarin zij gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen tot sportieve, verantwoordelijke mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio