13.8 C
De Bilt

Atletiekpark Altena is klaar voor de start!

De realisatie van het Atletiekpark Altena vergde door tegenslag veel doorzettingsvermogen. Uiteindelijk is een topprestatie geleverd. Het Atletiekpark is officieel opgeleverd en daarmee klaar voor de start. Met de oplevering van het Atletiekpark kan atletiekvereniging Altena Road Runners haar intrek nemen in het sportcomplex. Daarnaast maakt het Altena College vanaf volgend schooljaar een vliegende start met het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs op het Atletiekpark Altena, dat achter de school is gevestigd. De officiële opening van Atletiekpark Altena volgt later in dit jaar.

Atletiekpark Altena een veelzijdige sportomgeving

Voor atletiekvereniging Altena Road Runners is de oplevering van Atletiekpark Altena een droom die werkelijkheid wordt. Nadat de vereniging vele jaren hun trainingen verzorgden bij andere sportverenigingen, staan zij te popelen om het sportcomplex in gebruik te nemen. Ze kunnen elkaar ontmoeten in hun clubhuis De Inloper en trainen op een eigen, volwaardige atletiekbaan die van alle gemakken en faciliteiten is voorzien. Atletiekpark Altena biedt een veilige, veelzijdige sportomgeving voor leden en trainers.

Bewegingsonderwijs op de atletiekbaan

Ook het Altena College verzorgt vanaf volgend schooljaar officieel lessen bewegingsonderwijs op het sportcomplex. De school kan op deze manier bijdragen aan hun doel om een veilige sportomgeving te bieden waarin leerlingen kunnen werken aan een actieve en gezonde leefstijl. Het atletiekpark is zo ingericht dat er niet alleen atletiekonderdelen beoefend kunnen worden, maar ook veel andere sporten. Dit zorgt voor uitdagende en afwisselende lessen bewegingsonderwijs. Het sporten op Atletiekpark Altena is daarmee een waardevolle toevoeging aan het lesaanbod.

Een vitale gemeente en inclusief sporten

Atletiekpark Altena is met diverse atletiekdisciplines echt een aanwinst voor de gemeente die al ruim 80 bestaande sportcomplexen en -verenigen telt. Het park draagt bij aan het streven om een vitale gemeente te worden en blijven. Bewegen is belangrijk voor mensen hun gezondheid en sociale welzijn. Sporten is nu nog toegankelijker voor iedereen die wil sporten voor de gezelligheid, om fit en vitaal te blijven of te trainen om een topprestatie te leveren.

De drempel die mensen ervaren om te sporten wil de gemeente zo laag mogelijk maken. Atletiekpark Altena staat voor inclusief sporten en support ook mensen die belemmeringen ervaren tijdens het sporten en bewegen. Het is belangrijk dat iedereen in staat is om met plezier aan zijn of haar gezondheid te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio