6.7 C
De Bilt

Attie Mager, voormalig raadslid en huidig wethouder Gorinchem ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Voormalig raadslid en huidig wethouder Attie Mager is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering op donderdag 29 september 2022. Burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem reikte de Koninklijke Onderscheiding uit.

12-jarig raadslidmaatschap

Attie Mager werd onderscheiden vanwege haar 12-jarig lidmaatschap van de gemeenteraad in Gorinchem. Ze was maar liefst 8 jaar fractievoorzitter van de VVD, was lid van de agendacommissie van de raad en zat parallelsessies voor. Ook nam ze deel aan klankbordgesprekken met burgemeester Melissant en diens voorgangers. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Burgemeester Melissant memoreerde in haar speech onder andere dat Mager zich sterk maakte voor open communicatie en participatie. En roemde haar maatschappelijke betrokkenheid naast gezin, werk en de politiek. “Je bent een liberaal in hart en nieren met als belangrijke kernwaarden verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid nemen en – uiteraard – vrijheid. Je hebt in al die jaren in de raad de standpunten van de VVD duidelijk laten horen. En je had een uitgesproken mening over de dingen die spelen in de stad”, aldus Melissant.  

Nieuw avontuur voor Attie Mager

Begin juli verliet Attie Mager de raad voor een nieuw politiek avontuur. Ze is inmiddels wethouder in het 5-koppige college van Gorinchem. Mager heeft in haar portefeuille onder meer economie, stedelijke ontwikkeling, onderwijs en city marketing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio