20 C
De Bilt
maandag, 8 augustus 2022

Bert van Swam stopt na 15 jaar als wethouder

West Maas en Waal – Wethouder Bert van Swam heeft besloten 31 maart te stoppen als wethouder van de gemeente West Maas en Waal. Geen verrassing, omdat hij na de verkiezingen al aangaf niet zijn volledige termijn te volbrengen. Hij is 15 jaar actief geweest als wethouder. Wie Bert van Swam opvolgt, is nog niet bekend.

Bert van Swam met hart en ziel

Wethouder Bert van Swam (Federatie Dorpslijsten) heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor de portefeuilles sociaal domein, zorg en welzijn. Hij licht zijn besluit toe: “Sinds 4 juni ben ik voorzitter van de NVvA. Deze beroepsvereniging richt zich op de professionalisering en profilering van arbeidsdeskundigen. Het goed uitvoeren van deze functie vraagt steeds meer tijd. Het combineren met het wethouderschap wordt dan ook lastiger”.

Tot 31 maart 2021

Voorlopig blijft Bert van Swam aan het werk als wethouder: “Ik heb er voor gekozen het nu al bekend te maken. Nadat duidelijk is wie mijn opvolger wordt, heb ik ruim de tijd voor het overdragen en inwerken. Zo ga ik met een goed gevoel weg volgend jaar”.

Altijd open over vertrek

Burgemeester Vincent van Neerbos: “Dat wethouder Bert van Swam zou vertrekken voor het verstrijken van zijn ambtstermijn, daar was hij altijd al heel open over. Hij is een zeer ervaren en betrokken wethouder. Met hem gaat ook veel kennis over het sociaal domein verloren. Ik ben daarom blij dat hij de tijd neemt om zijn opvolger in te werken”.  

De Federatie Dorpslijsten (F.D.) gaat over de opvolger in gesprek met haar achterban en de coalitiepartners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio