23.3 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Burgemeester benoemd consul in West Betuwe voor de Oorlogsgravenstichting

West Betuwe – Op 6 juli 2021 is Gerda van Haarlem, Medewerker Buitendienst, Administratie en Planning, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door de heer Stoop, burgemeester van de gemeente West Betuwe. De vertrekkende consul, Tonnie Gijsen, heeft als dank voor zijn 14-jarige consulschap een zilveren erespeld ontvangen uit handen van Arie Harrewijn, Inspecteur bij de Oorlogsgravenstichting.

Nieuwe consul

In deze rol is mevrouw Van Haarlem de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente West Betuwe en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.

In de gemeente West Betuwezijn 41 oorlogsslachtoffers gevallen:

  • 11 Nederlandse oorlogsslachtoffers
  • 22 geallieerde oorlogsslachtoffers
  • 8 Amerikaanse militairen

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De vertegenwoordigers spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 345 vertegenwoordigers de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De vertegenwoordigers, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio