6.5 C
De Bilt

Burgemeester Lichtenberg benoemt consul in de gemeente Altena voor de Oorlogsgravenstichting

Op 8 november 2023 is Sonja Overman, Coördinator Beheer Buitenruimte, aangesteld als consul voor de Oorlogsgravenstichting door de heer Lichtenberg, burgemeester van de gemeente Altena.

In deze rol is mevrouw Overman de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Altena en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Altena liggen 17 Nederlandse en 43 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Mevrouw Overman heeft Alex Bast opgevolgd.

Taak van de consul

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen er ongeveer 300 de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio