21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Burgemeester sluit met spoed drugspanden in Zaltbommel

Zaltbommel – Burgemeester Rehwinkel sluit met spoed twee panden aan het Van Voordenpark in Zaltbommel voor één jaar vanwege de vondst van hennep. De eigenaren ontvingen inmiddels bericht van de Zaltbommelse burgemeester over zijn besluit.

Vondst hennep in voormalige growshop

Voorheen was in één van de panden aan het Van Voordenpark een growshop gevestigd. Sinds 2015 zijn growshops officieel verboden. Op maandag 25 juni 2018 trof de politie in hetzelfde pand honderden verse hennepstekken en meer dan 25 kilo hennep aan. De hennep zat verpakt in sealzakken en was kennelijk bestemd voor verkoop.

Met spoed einde aan drugsactiviteiten

Met de spoedsluiting van beide panden wil burgemeester Rehwinkel direct een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit de panden. “Wij nemen deze maatregel om deze verstrekking en handel in drugs tegen te gaan. Panden waar drugs aanwezig zijn hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving.

Gevaar voor openbare orde

Uit onderzoek blijkt dat deze growshop klanten had uit de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Dit levert een ernstig gevaar voor de openbare orde op. Om dit in de toekomst te voorkomen, sluit ik de panden voor één jaar”, aldus burgemeester Rehwinkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio