16.7 C
De Bilt

Burgemeester West Betuwe tevreden over integrale controle

Op woensdag 29 maart hield de gemeente West Betuwe samen met diverse partners een integrale controle. Dit was op meerdere locaties in de gemeente. Aan deze controle deden onder andere Liander, de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) en de politie mee.

Tijdens deze integrale controle keken we naar eventuele overtredingen op de locaties. Liander constateerde vermogensfraude. Ook zagen we wat zaken op het gebied van milieu en van illegale bewoning. Daar doen we nader onderzoek naar. Waar nodig volgen nog maatregelen of handhaving.

Vaker controles in West Betuwe

Burgemeester Servaas Stoop is tevreden over hoe de integrale controle ging. “De mensen die deze controles deden, werden vriendelijk ontvangen. We houden dit soort integrale controles vaker. Dat doen we rond verschillende onderwerpen. Het is belangrijk te weten wat speelt in onze gemeente. Zo hebben we zicht op de aard en omvang ervan. Dit helpt ons ook om bijvoorbeeld mogelijke ondermijning aan te pakken.”

Ook informeren

“De integrale controles hebben ook als doel om te informeren. Het bezoeken van locaties biedt ook de mogelijkheid om vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld over voorschriften die gelden op een bepaald adres, zoals de brandveiligheid. Met deze integrale controles houden we West Betuwe veilig en leefbaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio