12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Buurtbemiddelingsproject Altena ontvangt wederom Plus-certificaat van het CCV

Altena – Vanaf juli 2021 is aan Buurtbemiddeling Altena wederom het Plus-certificaat toegekend. Dit wil zeggen dat aan alle kwaliteitscriteria wordt voldaan en dat de werkwijze en methode van Buurtbemiddeling op juiste wijze worden ge├»mplementeerd. Sinds 2011 voert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de landelijke overkoepelende organisatie, de kwaliteitstoets buurtbemiddeling uit. Een onafhankelijke commissie beoordeelt buurtbemiddelingsprojecten met behulp van 11 kwaliteitscriteria.

Inzet Buurtbemiddeling Altena lost 70% van de conflicten op

In de gemeente Altena bestaat Buurtbemiddeling sinds 2018. Alle inwoners van de gemeente die in een conflict- of overlastsituatie met hun buren zitten, te maken hebben met bijvoorbeeld geluidsoverlast, overlast van dieren of kinderen, pesterijen, problemen met de tuin of erfafscheiding enzovoorts, kunnen kosteloos en vrijblijvend gebruik maken van Buurtbemiddeling. In 70% van de situaties waar Buurtbemiddeling wordt ingezet, wordt het burenconflict opgelost. Surplus voert het project uit in opdracht van de gemeente en woningcorporaties Land van Altena en Bazalt Wonen. Er is een nauwe samenwerking met de politie.

Vrijwilligers

Buurtbemiddeling wordt uitgevoerd door een goed getraind en ervaren team van vrijwilligers.

Deze richten zich op het herstellen van de communicatie tussen de beide buren. De bemiddelaars blijven neutraal en kiezen geen partij. Ze zijn er voor beide buren en proberen samen toe te werken naar een oplossing die voor alle betrokkenen werkt.

Buurtbemiddeling Altena is op zoek naar vrijwilligers, enthousiaste en betrokken inwoners van de gemeente die een positieve bijdrage willen leveren aan een prettigere leefomgeving. Meer informatie over Buurtbemiddeling en contactgegevens zijn te vinden op www.surplus.nl/buurtbemiddeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio