12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Carbidschieten valt onder meldingsplicht in Zaltbommel

Zaltbommel – Het gemeentebestuur houdt ook dit jaar de traditie van carbidschieten in de gemeente Zaltbommel in stand. Wie op Oudejaarsdag carbid wil schieten, moet dit wel vooraf aan de gemeente melden.

carbidschieten

De gemeenteraad stemde gisteravond in met een wijziging van de APV. De APV geeft het college de mogelijkheid regels aan het carbidschieten te stellen. Volgens die regels van het college is in de gemeente dit jaar alleen op Oudejaarsdag buiten de bebouwde kom en tussen 10.00 en 18.00 uur toegestaan. Een vergunning is niet nodig. Wel moet het schieten uiterlijk op 24 december bij de gemeente gemeld worden. Er gelden strikte voorwaarden en de actuele coronaregels. 

Wij willen deze traditie in onze gemeente, ook in coronatijd, in stand houden. Maar het moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Deze meldingsplicht helpt ons de veiligheid te bewaken. Als het vermoeden bestaat dat de openbare orde en veiligheid in gevaar komt, zullen we het alsnog verbieden. Maar daar gaan we niet van uit!”, aldus burgemeester Van Maaren.

Het melden bij de gemeente kan via de website zaltbommel.nl. Daar staat een meldingsformulier dat inwoners kunnen invullen en sturen naar carbidschieten@zaltbommel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio