12.3 C
De Bilt

Certificaat Veilig Buitengebied voor West Maas en Waal

Beneden-Leeuwen – Op donderdag 6 juli 2023 heeft de gemeente West Maas en Waal als eerste gemeente in Tweestromenland het certificaat ‘Veilig Buitengebied’ in ontvangst genomen. Het Platform Veilig Ondernemen Oost- Nederland reikte het certificaat uit aan de gemeente en betrokken partners. Het certificaat betekent dat er een goede samenwerking is opgezet met publieke en private partijen om met elkaar te zorgen voor een schoon, heel en veilig buitengebied.

Werken aan een veilig buitengebied

Voor het veiliger maken van het buitengebied werkt de gemeente West Maas en Waal samen met ondernemers, inwoners en partners als de Hengelsportfederatie, Wildbeheereenheid, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), politie, brandweer, Provincie Gelderland, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Land- en Tuinbouw- organisatie (ZLTO), Waterschap Rivierenland en (groene) handhaving. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland zorgt voor de begeleiding van het totale proces ‘Veilig Buitengebied’.

We doen het samen!

Burgemeester Vincent van Neerbos: “Het uitgestrekte buitengebied van de gemeente West Maas en Waal is prachtig. Het is een fijne plek om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel fruitboomgaarden en mooie fiets- en wandelroutes. De uitgestrektheid van ons gebied maakt ons ook kwetsbaar. We zien dumpingen van drugsafval en diefstal van landbouwmateriaal. Grote schuren zijn interessant voor mensen met criminele intenties.

Door korte lijnen met de betrokken partners weten we elkaar snel te vinden. We kunnen met gerichte maatregelen de weerbaarheid van inwoners en ondernemers vergroten. Ook maken we andere gebruikers van dit gebied alert op wat signalen van ondermijning zijn. En we geven aan waar signalen gemeld kunnen worden. Dit om ervoor te zorgen dat het buitengebied, naast veilig, ook schoon en heel blijft.”

Inwoners kunnen (anoniem) veel betekenen

Inwoners kunnen veel betekenen door verdachte situaties te melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer  0900 – 8844 of bij spoed 112.

Wie anoniem wil blijven kan bellen naar Meld Misdaad Anoniem (M.) via telefoonnummer 0800-7000. Kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl over de werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio