12.5 C
De Bilt

Cultuurmaand feestelijk geopend

Op zaterdagochtend 1 juni om 11.00 uur opende wethouder Fatih Polatli officieel de Cultuurmaand op station Gorinchem. Onder muzikale begeleiding van De Zangwerkplaats op de piano en de Bliekse Ukelelebende namen we afscheid van de iktoon maand en verwelkomden we de Cultuurmaand, die de gehele maand juni vol culturele activiteiten zal zijn. Denk aan De Langendijkroute, Op Volle Toeren en Kunst voor het Raam. Vanaf dit jaar boden we tijdens de Cultuurmaand zowel amateurkunstenaars als professionele culturele partijen een podium, met speciale aandacht voor diverse achtergronden en wijken in de stad. Cultuur is van én voor iedereen, het maakt wie we zijn.

Onze stad biedt een rijk en divers cultuuraanbod

Wethouder Fatih Polatli: “De Cultuurmaand is een prachtig initiatief dat laat zien hoe rijk en divers onze stad is. Het biedt een podium aan iedereen, ongeacht achtergrond of wijk. Samen maken we cultuur toegankelijk en zichtbaar voor alle inwoners van Gorinchem.” De aftrap markeerde het begin van een bomvol cultureel dagprogramma dat in samenwerking met Hartje Gorcum zorgde voor een bruisende stad waar winkelen en cultuur hand in hand gingen met cabaret, dans en muziek. Voor kinderen was er een gratis ijsje.

Zomer Picknick tijdens cultuurmaand

De avond werd feestelijk afgesloten met Dé Zomer Picknick op een geheime locatie. Een picknick voor jong en oud om je zomer mee te starten met kunst, cultuur en muziek. Ook de avond ervoor, op vrijdagavond 31 mei, was er Dé Zomer Picknick met een multiculturele programmering.

Juni nog veel meer culturele activiteiten

De hele maand juni staat in het teken van de  Cultuurmaand en is er een uitgebreid programma. Maar daarnaast is er in Gorinchem het hele jaar door voldoende cultureel aanbod. Gorinchem Inspireert stimuleert cultuur, ondersteunt initiatiefnemers en maakt culturele activiteiten bekend. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.gorincheminspireert.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio