1.5 C
De Bilt

Dag van de Global Goals in de gemeente Altena

Op maandag 25 september is het de Dag van de Global Goals. De Global Goals zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die ervoor moeten zorgen dat er in 2030 een duurzame wereld voor iedereen is. Voor alle landen en alle mensen. De gemeente Altena is een Global Goal gemeente en staat hier dan ook bij stil en vraagt er extra aandacht voor.

Global Goals vlag

Tijdens deze dag hijst wethouder Wendy van Ooijen – Breugel de Global Goals vlag op het gemeentehuis en bij de bibliotheek in Woudrichem. Bij de bibliotheek in Woudrichem staat ook de blauwe initiatievenkeet die bemand wordt door de Fairtrade werkgroep. De gemeente Altena steunt de Fairtrade werkgroep en zet samen in op het behalen van de titel ‘Fairtrade Gemeente’.

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen werkt de lokale gemeenschap aan zes campagnecriteria. Meer informatie over de criteria is te vinden op: https://fairtradegemeenten.nl/criteria-fairtrade-gemeente/

Wat nog te doen?

Gemeente Altena is op weg naar de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Voormalig gemeente Woudrichem was titelhouder en het kernteam van Fairtrade Gemeente Woudrichem zet zich in om de titel te behalen voor de gemeente Altena. Om de titel binnen te halen als gemeente moeten een aantal organisaties nog deelnemen. Om deel te mogen deelnemen moet er wel worden voldaan aan de criteria van Fairtrade gemeente.

Zo moet een restaurant minimaal 2 gerechten serveren met Fairtrade ingrediënten en moeten er minimaal 2 dranken Fairtrade worden aangeboden. Wethouder Wendy van Ooijen – Breugel: “Goed om te zien dat de interesse om Fairtrade Gemeente te worden groeit. Binnen Altena vinden we het belangrijk om samen te werken aan eerlijke handel. Dat is fijn, voor ons als inwoners, maar ook voor de mensen die het betreft. Daarnaast wil ik graag mijn complimenten uitdelen voor de inzet van de Fairtrade werkgroep die zij leveren om de titel Fairtrade Gemeente binnen te halen”.

Interesse?

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de Fairtrade gemeente of wil je er meer over weten? Bezoek
dan de initiatievenkeet bij de bibliotheek in Woudrichem of kijk op de website van www.fairtradegemeente.nlwww.fairtradegemeente.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio