15 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Schrijf je nu nog in voor de gratis cursus Politiek Actief

West-Betuwe – Al 40 enthousiaste inwoners hebben zich aangemeld voor de cursus Politiek Actief die op 25 maart start. Tijdens 5 bijeenkomsten leren cursisten meer over de gemeente en de gemeentelijke politiek. Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar voor geïnteresseerde inwoners uit de gemeente West Betuwe. Ook meedoen? Aanmelden kan via griffie@westbetuwe.nl.

Politiek actief

In de gratis cursus Politiek Actief leren deelnemers meer over hoe de gemeente en de lokale politiek werkt. De cursus start op 25 maart en bestaat uit 5 bijeenkomsten. Elke bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 22.30 uur. Deze zijn digitaal, maar als de situatie rondom corona het toelaat, komen deelnemers fysiek bij elkaar.

  • Donderdag 25 maart: introductie en kennismaking
  • Donderdag 1 april: de gemeente en besluitvorming
  • Donderdag 8 april: de gemeenteraad en speeddaten met raadsleden
  • Donderdag 15 april: training overtuigend debatteren
  • Donderdag 22 april: Basiskennis gemeentefinanciën

Voor alle inwoners

De cursus Politiek Actief is interessant voor iedereen die erover nadenkt om actieve politiek te gaan bedrijven . Maar ook voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Of voor mensen die gewoon meer willen weten over hoe de lokale politiek werkt. Iedereen is welkom. De cursus en het lesmateriaal zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente West Betuwe kunnen zich tot 5 maart aanmelden voor de cursus bij de griffie via griffie@westbetuwe.nl. Onder vermelding van telefoonnummer en adresgegevens. Na aanmelding ontvangen zij een verdere uitleg over het verloop van de cursus. We hebben nu nog 10 plekken over. Wees er daarom snel bij om nog een plek in de cursus te bemachtigen. De cursus Politiek Actief wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Kijk voor meer informatie over de cursus op www.gemeenteraad.westbetuwe.nl/politiekactief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio