14.5 C
De Bilt

Op naar een dementievriendelijk West Maas en Waal!

Beneden-Leeuwen – Het aantal inwoners met dementie neemt toe. Dit komt onder andere doordat het aantal ouderen toeneemt. Ook in de gemeente West Maas en Waal hebben we veel te maken met dementie. Daarom wil West Maas en Waal een dementievriendelijke gemeente worden. Zodat iedereen met dementie zo lang mogelijk mee kan doen in de samenleving.

Een dementievriendelijke samenleving

Dementie is een verzamelnaam van verschillende hersenaandoeningen. Bij deze aandoeningen raken de hersenen beschadigd. Hersenen sturen alles aan wat we doen. Als daar iets stuk gaat, merken we dat in ons doen en laten.

Een dementievriendelijke gemeente stimuleert en faciliteert haar inwoners, bedrijven en organisaties. Zodat zij zich actief gaan inzetten voor een dementievriendelijke samenleving. Zo ontstaat er een samenleving waarin iedereen dementie accepteert: van bakker en buurman tot de sportclub. Waarin mensen met dementie gewoon boodschappen doen, naar hun vereniging gaan of de bibliotheek bezoeken.

Uitvoeringsplan Dementie Vriendelijk West Maas en Waal

Dit jaar staan er acties op de planning. Deze hebben te maken met de vier onderdelen van een dementievriendelijke gemeente. Dit zijn: Informeren, samenwerken, stimuleren en begeleiding op maat. De acties staan beschreven in een uitvoeringsplan. Dit uitvoeringsplan bestaat uit een overzicht met acties die uitgevoerd zijn, en acties die op de planning staan. Tijdens de volgende raadsvergadering, op donderdag 11 mei, wordt de raad hierover geïnformeerd.

Wilt u meer weten over dementie? Of wilt u zich ook inzetten voor Dementie Vriendelijk West Maas en Waal? Kijk dan op www.westmaasenwaal.nl/dementievriendelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio