23.8 C
De Bilt

Demontagehal vindt nieuwe in Kringloop Wijk en Wijk in Contact samenwerkingspartners

De beoogde nieuwe samenwerkingspartner voor de demontagehal zijn na een aanbestedingstraject door het college van b&w gevonden in Kringloop Wijk en Wijk in Contact. Zij hebben de voorlopige gunning gekregen. De demontagehal maakt deel uit van de nieuwe milieustraat. De nieuwe milieustraat wordt naar verwachting opgeleverd in 2024. In de demontagehal wordt grof afval uit elkaar gehaald door inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daaruit ontstaan losse grondstoffen, zoals hout of metaal. Deze materialen worden zoveel mogelijk opnieuw gebruikt of goedkoper verwerkt. Hiermee zet Wijk bij Duurstede een nieuwe stap in de richting van een circulaire economie.

Aanbesteding voor alle partijen

De opdracht is met een aanbesteding op de markt gezet. Dit was nodig om aan de Europese regelgeving te voldoen. Van tevoren konden partijen informatie inwinnen tijdens twee informatiebijeenkomsten. Zo kregen ook (lokale) partijen met weinig of geen ervaring met aanbestedingen de kans om de opdracht te krijgen. De definitieve opdracht is nog in afwachting van een besluit over de bouw van de nieuwe milieustraat. Ook kunnen bezwaren tegen de voorlopige gunning aan Kringloop Wijk en Wijk in Contact de definitieve opdracht in de weg staan. 

Demontagehal om grondstoffen te scheiden

Op demilieustraat is al een innamepunt voor kringloopgoederen. Een demontagehal is er nog niet.
In een demontagehal wordt grof huishoudelijk afval uit elkaar gehaald. Op deze manier ontstaan grondstoffen voor nieuwe producten. Of voor verdere verwerking in de afvalstroom. Dat gaat makkelijker en voordeliger als materialen per soort gescheiden zijn.

Voor inwoners verandert er voorlopig niets

Voorlopig blijft Nogges kringloopgoederen innemen op de milieustraat. Pas op een nader te bepalen datum in 2023 nemen de nieuwe samenwerkingspartners dit over van Nogges. De gemeente maakt hierover in goed overleg afspraken met alle partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio