1.5 C
De Bilt

Denken over Druten 2040: toekomstbeeld van inwoners

Hoe wilt u dat de gemeente Druten eruit ziet in 2040? Wat zijn uw dromen voor de toekomst? Dit vroeg gemeente Druten haar inwoners en samenwerkingspartners afgelopen maanden. Op deze vraag kwamen veel reacties. Grote en kleine dromen, die elkaar aanvullen en soms tegengesteld zijn.

De gemeente wil nu de volgende stap gaan maken. Als we denken aan Druten, wat is belangrijk? Welke keuzes maken we voor de toekomst? En waarom? We vragen inwoners, organisaties en andere stakeholders om mee te denken.

Toekomstvisie Druten2040

De gemeente Druten bouwt aan de toekomst. Daarvoor maakt de gemeente een toekomstvisie. Hierin beschrijven we hoe we willen wonen, werken en leven in Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk in 2040.

Informatienota met wensen en ambities

In de afgelopen maanden zijn inwoners op verschillende manieren gevraagd naar hun dromen voor de toekomst van de gemeente Druten. Ook zijn bestaande beleidsdocumenten en trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de toekomst van Druten geïnventariseerd. Deze informatie is samengebracht in een informatienota voor de raad. Het resultaat is een grote lijst aan wensen voor de toekomst. Een samenvatting hiervan treft u op de website.

Meedenken over keuzes

Om te komen tot een toekomstvisie moeten er keuzes gemaakt worden. Zo is de wens dat ieder dorp voldoende basisvoorzieningen, zoals scholen en buurthuis houdt. Maar dit kan betekenen dat het inwonersaantal moet toenemen. Wat vinden we belangrijker?

Een ander voorbeeld van een onderwerp waarover keuzes gemaakt moeten worden gaat over de wens om meer groen. Dat maakt de woonomgeving aantrekkelijk en is goed voor het klimaat. Wel betekent dit dat er bijvoorbeeld minder ruimte beschikbaar is voor parkeren.

Voordat deze keuzes voorgelegd worden aan de gemeenteraad vragen we inwoners, organisaties en stakeholders om mee te denken. Dit kan op verschillende manieren:

Een vragenlijst en swipo

Tot 30 september kan iedereen een online vragenlijst invullen. Ook is er een swipo, waarbij door swipen gereageerd kan worden op stellingen.

Vindt u het prettiger om de vragen op papier te beantwoorden? Dan kunt u een vragenlijst ophalen in het gemeentehuis of mailen naar druten2040@druten.nl.

Bijeenkomst 20 september, 19.30 – 21.30 uur in De Doorkijk

(inloop vanaf 19.15 Wijkcentrum De Doorkijk, Langstuk 2 in Druten)
Met inwoners en verenigingen gaan we in gesprek over verschillende stellingen. Denkt u mee? Stuur dan voor 18 september een mail naar druten2040@druten.nl of bel met het gemeentehuis via 088 432 7000.

Online-bijeenkomst 25 september, 19.30 – 21.00

Denkt u online mee? Stuur dan voor 23 september een mail naar druten2040@druten.nl.

Meer informatie vindt u op de projectpagina Druten2040.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio