16 C
De Bilt

Drie bijzondere exposities over de Alblasserwaard

Met drie exposities wordt dit najaar de historie van Alblasserwaard-Vijfheerenlanden getoond. Museum het Voorhuis, Museum de Koperen Knop en Werelderfgoed Kinderdijk slaan de handen ineen om het verhaal van dit bijzondere landschap te vertellen.

Tentoonstelling Rietcultuur

Hoe zit het nu precies met het riet in de Alblasserwaard en waarom is het zo belangrijk? Dat ontdek je van 30 september t/m 31 december in de tentoonstelling ‘Rietcultuur’ in Kinderdijk. In de schuur bij Museummolen Nederwaard vertellen we in een bescheiden tentoonstelling over de rietcultuur in Kinderdijk.

We laten zien waarom sommige molenaars zich bezighielden met het riet en hoe ze vroeger op spectaculaire wijze de stoppels na het oogsten wegbrandden. Bezoekers kunnen met een regulier ticket voor Kinderdijk naar binnen en hebben geen extra kaartje nodig om de tentoonstelling te bekijken.

Sporen in de Waard

De tentoonstelling over rietcultuur is onderdeel van drie exposities die tot het einde van dit jaar het verhaal van de Alblasserwaard vertellen. Vergeet dus ook niet om een kijkje te nemen in Museum de Koperen Knop waar ze vertellen over de geschiedenis en het ontstaan van dit gebied. Deze boeiende tentoonstelling laat zien hoe men van de 10e tot de 12e eeuw de natuur naar hun hand zetten.

Tot slot haalt Museum het Voorhuis de schaatsen van zolder voor de expositie ‘IJspret’. Met foto’s, filmpjes en allerei andere materialen stap je terug in de tijd dat er bijna ieder jaar geschaatst kon worden in de Alblasserwaard. Dit najaar is dus hét moment om het verhaal van deze regio te ontdekken. Mis het niet.

Overzicht exposities

30 september t/m 31 december

De drie exposities: Sporen in de Waard
• Museum het Voorhuis – IJspret
• Werelderfgoed Kinderdijk – Rietcultuur
• Museum de Koperen Knop – Ontstaan van het landschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio