11.4 C
De Bilt

Eerste fietshub geopend in Geldermalsen

Op woensdag 7 december opende wethouder Jacoline Hartman een fietshub. Dit is de eerste fietshub in regio Rivierenland. Aan de Deil-kant van het NS station in Geldermalsen staan 16 deelfietsen. De hub bestaat uit 16 fietsen die in de fietsrekken van het station staan. Met een app op de telefoon maakt men het slot van de fiets open. Donkey Republic is de leverancier van de fietsen en de fietsen worden gebruikt door aangesloten bedrijven. Uiteraard doet gemeente West Betuwe ook mee.

Fietshub

Door het plaatsen van deze deelfietsen draagt de gemeente bij aan schone en slimme mobiliteit. Het maakt het voor medewerkers van bedrijven hier in de buurt makkelijker om met het openbaar vervoer te komen. Ze kunnen nu het laatste stukje naar hun werk fietsen. Dit zorgt weer voor CO2 reductie en minder files. De hub is een proef van een jaar. Bij succes wordt het mogelijk verlengd.

Opening door wethouder Jacoline Hartman van gemeente West Betuwe en Otwin de Wit van het bedrijf A.Hak
Opening door wethouder Jacoline Hartman van gemeente West Betuwe en Otwin de Wit van het bedrijf A.Hak – Foto gemeente West Betuwe

Initiatief van Schoon en Slim Rivierenland

Het initiatief van de fietsen komt van Schoon en Slim Rivierenland. Met financiering vanuit de Provincie Gelderland stimuleert Slim en Schoon Rivierenland duurzame vormen van mobiliteit. Zij houden acties om spits te mijden, lenen elektrische fietsen uit en hebben subsidieregelingen voor de aanschaf van fietsen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio