12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Taalvrijwilligers eerste lichting ontvangen certificaat

West Maas en Waal – Dertien taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal hebben het Certificaat Basistraining Taalvrijwilliger ontvangen. Sinds 30 november 2016 is het Digi-Taalhuis West Maas en Waal gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen. Iedere volwassen inwoner uit de gemeente West Maas en Waal die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met een computer kan daar terecht.

 Deze eerste 13 taalvrijwilligers zijn opgeleid om deze mensen te kunnen begeleiden. Zij hebben een leuke praktische training gevolgd van vier dagdelen over het begeleiden van deelnemers en werken met het beschikbare materiaal. Taalambassadeur Addy van Meerten overhandigde hen de Certificaten Basistraining Taalvrijwilligers.

Addy  is laaggeletterd en één van de 1,3 miljoen mensen die problemen hebben bij het lezen en schrijven. Zij is al ruim een jaar bezig om beter te leren schrijven en wil graag laten zien hoe waardevol dit voor haar is. Dit  in de hoop dat anderen hun schaamte ook laten varen en de stap durven zetten er iets aan te gaan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio