10 C
De Bilt

Gorinchem zoekt exploitant voor De Nieuwe Doelen

De gemeente Gorinchem zoekt een exploitant voor De Nieuwe Doelen. De gemeente nodigt geïnteresseerden van harte uit om interessante, aantrekkelijke en bijzondere plannen voor een duurzame inzet van het theatergebouw in te dienen. Het is de bedoeling dat de exploitant De Nieuwe Doelen nieuw leven inblaast met een aanbod dat past binnen de cultuurvisie van Gorinchem. Van 1 april tot en met 25 april 2021 kunnen geïnteresseerden via www.gorinchem.nl/nieuwe-doelen aangeven dat zij interesse hebben. 

Exploitant voor nieuwe doelen


Wethouder Dick van Zanten: “We willen graag dat De Nieuwe Doelen in Gorinchem weer een centrale, levendige plek wordt. We zijn op zoek naar een langdurige relatie om de plannen voor het nieuwe gebruik van De Nieuwe Doelen mogelijk te maken.”


Inschrijven

Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken via www.gorinchem.nl/nieuwe-doelen. Daar is ook een bidbook te vinden. In het bidbook staan de kaders en minimumeisen, waar het idee en de geïnteresseerden aan moeten voldoen. In het bidbook wordt ook ingegaan op de toekomstige exploitatie, de procedure om te komen tot een toekomstige exploitant, de culturele belangen, de prestaties van het gebouw en de beoogde renovatie.


Proces

Aanmelden kan van 1 april 2021 tot en met 25 april 2021. Een commissie gaat de aanmeldingen doornemen. Daarna gaan de commissieleden in gesprek met geïnteresseerden, waarvan de plannen voldoende aansluiten bij kaders en ambities van de gemeente. Vervolgens kunnen de definitieve plannen worden ingeleverd. De commissie brengt op basis van de definitieve plannen een advies uit aan het college van burgemeester en wethouders over de meest gunstige inschrijver.


Cultuurvisie

De Nieuwe Doelen is een middelgroot theater, een omvangrijk en veelzijdig gebouw. In 1961 opende het haar deuren. Tientallen jaren hebben theatermakers, van beginnend tot gevestigd, er op het podium gestaan. Later werd De Nieuwe Doelen vooral een thuisbasis voor lokale initiatieven en activiteiten. In 2019 stelde de gemeenteraad een nieuwe cultuurvisie vast, die samen met de stad is opgesteld. Een belangrijke vraag in de cultuurvisie is welke rol De Nieuwe Doelen in de stad kan hebben. De gemeenteraad heeft daarom opdracht gegeven te onderzoeken welke plannen en activiteiten mogelijk zijn, en wie dit op zich kan nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio