18 C
De Bilt

Expositie Diana Bijl-Detrie in gemeentehuis van Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen – Vanaf 1 april tot eind juni exposeert Diana Bijl-Detrie haar kunstwerken in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. Diana Bijl–Detrie is geboren in Tiel en woont sinds 3 jaar in Maasbommel. Tekenen en schilderen loopt als een rode draad door haar leven. Onder begeleiding van verschillende docenten en schilders zoals Marian Kwaaitaal, Karin Bucholz, Bart Elfrink en Ab Krook heeft zij zichzelf een eigen stijl aangemeten.

Diana Bijl-Detrie

Diana schildert op een intuïtieve en directe manier, zonder vooropgesteld plan maar wel met een beeld in het hoofd van wat het ongeveer moet worden. Heldere en felle kleuren worden niet geschuwd. Acryl is het medium dat het beste bij haar past omdat ze hiermee snel kan werken. Vaak schildert Diana puur uit de tube en komen de kleuren pas op het doek voor het eerst bij elkaar.

Ze houdt van vrolijke en frisse kleuren en probeert de kleuren zoals zij die ziet vast te leggen in haar schilderijen. In de portretten gebruikt Diana daarbij de vaak niet zo vanzelfsprekende kleuren als groen, blauw en paars en geel, maar in het eindresultaat doen deze kleuren op de een of ander manier heel natuurlijk aan.

Het schilderen is een hobby die Diana als uitlaatklep voor haar drukke leven heeft. Ze hoeft niets en ziet wel wat het wordt. “Niet goed, Gesso erover en weer opnieuw beginnen” is haar motto. Dat geeft haar heel veel vrijheid, ze is niet bang iets te verknallen, waardoor het schilderen voor haar pure ontspanning is.

U bent van harte welkom

Tot eind juni 2023 is de expositie van Diana Bijl-Detrie te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.

Op maandag tussen 08.30 uur – 19.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 8.30 uur – 16.30 uur. En op vrijdag tussen 08.30 uur – 13.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio