25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Extra parkeerplaatsen bij NOAD’32 in Wijk en Aalburg

Altena – Gemeente Altena stemt in met de aanleg van 35 extra parkeerplaatsen door voetbalclub NOAD’32 bij de Wijkse Bol in Wijk en Aalburg. Dit moet het tekort aan plaatsen nabij voetbalvereniging NOAD’32 oplossen. De voetbalvereniging heeft een plan ingediend waar het college mee akkoord gaat. Hiermee wil het college ook de overlast voor omwonenden beperken en de veiligheid op de Maasdijk verbeteren.

Extra parkeerplaatsen

Eind 2019 werden er al 39 plaatsen aangelegd bij de voetbalclub en restaurant/cafetaria De Happetap. De parkeercapaciteit blijkt onvoldoende. Vooral op zaterdagen leidt dit tot overlast en problemen. Omwonenden ervaren overlast door foutparkeerders, bijvoorbeeld bij inritten. Ook staan er auto’s op de dijk. Dit kan leiden tot onveilige verkeerssituaties. Met de aanleg van 35 extra parkeerplaatsen willen NOAD’32 en de gemeente dit oplossen.

Aanleg in voorjaar 2022

Sporters en publiek bij NOAD’32 kunnen de auto straks in de buurt van het clubhuis van NOAD’32 parkeren. De parkeerplaatsen worden gemaakt van grasbetontegels zodat regenwater goed kan wegzakken in de grond. De aanleg staat gepland in het voorjaar van 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio