8.2 C
De Bilt

Fietsroutenetwerk heropent voor inwoners en toeristen

Geldermalsen – Op donderdag 23 mei was de officiële heropening van het Fietsroutenetwerk in Rivierenland. Acht gemeenten uit Rivierenland, provincie Gelderland en Uiterwaarde waren daarvoor in Eck en Wiel. Rutger van Stappershoef was als wethouder Recreatie en Toerisme namens de gemeente West Betuwe aanwezig. Dankzij de doorstart kan het Fietsroutenetwerk weer jaren vooruit.

Fietsroutenetwerk

Het regionale routenetwerk is belangrijk voor West Betuwe. Rutger van Stappershoef vertelt: “Het is een basisvoorziening en een onmisbare schakel op recreatief gebied. Bewegen is gezond en op de fiets ervaar je onze prachtige omgeving op z’n best. Denk bijvoorbeeld aan de forten, de rivieren, kastelen en pittoreske dijkdorpen. Met behulp van de fietsknooppunten kun je eenvoudig zelf een fietstocht plannen. Maar je kunt ook kiezen voor kant-en-klare knooppuntroutes, zoals de Lingeroute en de Sterke Dijkenroute langs de Waal. Inwoners en toeristen kunnen er gebruik van maken. Door de heropening zijn we klaar voor de komende jaren.”

Samenwerking

Bij dit regionale project zijn tal van partijen betrokken. Samenwerking is daarbij van belang. Rutger vervolgt: “We zijn de grootste fietsgemeente in Regio Rivierenland. Daarom zetten we ons samen met partners in voor een goed routenetwerk. Daarbij is veel aandacht voor duurzaamheid. Met name op het gebied van kwaliteit en onderhoud. De komende jaren zorgt Uiterwaarde voor het beheer. Zo blijven de routes in goede staat. We zijn erg blij dat we deze samenwerking voort kunnen zetten.”

Knooppunt nummers

De bekende groen-witte knooppunt nummers zijn door heel Nederland te vinden. Met behulp van de borden stel je al fietsend een route samen. Het Fietsroutenetwerk in Rivierenland bestaat inmiddels 10 jaar en was toe aan vernieuwing. De Rivierenlandse gemeenten, provincie Gelderland en Uiterwaarde zijn daarom om tafel gegaan. Zij hebben het netwerk op vele punten verbeterd. Het gaat om aanpassingen op het gebied van de veiligheid, fietscomfort en ontsluiting van de plaatselijke horeca.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio