1.7 C
De Bilt

Flip en Rika 60 jaar getrouwd: “Elkaar vertrouwen en gewoon gelukkig zijn”

Gorinchem – Zondag 25 september zijn Flip (81) en Rika (82) van Wijk-Muller 60 jaar getrouwd. Burgemeester Melissant bezocht het echtpaar vrijdag 23 september om ze van harte te feliciteren met dit diamanten huwelijk.

Zwembad

Flip is een geboren en getogen Gorcumer. Hij groeit op in de Lingewijk. Het is dan ook deze wijk waar hij Rika ontmoet. Hij ontmoet haar tijdens het zwemmen in de Lingewijk. “We zwommen daar gewoon in een natuurplas tussen de vissen”, vertelt Rika. Rika is geboren in Indonesië. Ze komt al op jonge leeftijd naar Gorinchem. Haar vader is militair en wordt geplaatst in Gorinchem. Na 7 jaar trouwt het stel in het stadhuis van Gorinchem. Er is een groot feest met veel familie. Dit feest wordt gehouden boven drogisterij Van Wijk in de Hoogstraat. De vader van Flip is de eigenaar van deze drogisterij.

Ondernemend

Flip wordt ook drogist en gaat werken in de zaak van zijn vader. Na 2 jaar opent hij samen met zijn vader een filiaal in Dordrecht. Rika zorgt de eerste jaren van het huwelijk voor het huishouden en 3 kinderen. Na 10 jaar in Dordrecht te hebben gewoond, verhuist het echtpaar weer terug naar Gorinchem. Rika gaat aan de slag als kapster en haalt haar diploma voor schoonheidsspecialiste. Ze gaat aan de slag bij drogisterij Van Wijk. Na een aantal jaren opent ze haar eigen schoonheidssalon in Wijdschild. Tot op de dag van vandaag werkt ze nog steeds een aantal dagen per week. Flip start zijn eigen bedrijf in het aanmeten van steunkousen. Samen hebben ze een actief leven.

Sportief leven

Samen hebben ze een actief leven. Het stel staat regelmatig samen op tennisbaan de Overwaard. Niet tegen elkaar, maar met elkaar. Ze spelen vele wedstrijden gemengd dubbel. Rika speelt zelfs competitie. Op het moment ligt het tennis even stil, maar het echtpaar wil tennis weer oppakken zodra dat mogelijk is. Naast tennis is Flip ook een aantal jaren fanatiek voetballer bij GJS. Flip voetbalt nu niet meer. Wel gaat hij regelmatig kijken bij zijn voetballende kleinzoon. “Actief blijven houdt je jong”, zegt Rika. “We tuinieren veel. Mijn man helpt in het huishouden. En het vele traplopen in ons huis in Wijdschild houdt ons fit en actief”.

Feest voor 60-jarig huwelijk

Het 60-jarig huwelijksfeest wordt groots gevierd in Dorpshuis De Lindehof in Spijk.

Samen met hun 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen gaat het echtpaar volop genieten van deze feestelijke dag. Voor het feest zijn ook familie en vrienden uitgenodigd. “Misschien wordt er zelfs wel een dansje gewaagd”, zegt Rika met een lach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio