1.7 C
De Bilt

Wethouders geven gastlessen over duurzame energie op basisscholen

Gorinchem – Leerlingen van groep 6 en groep 8 van de basisscholen De Tamboerijn en Samen Onderweg ontvingen maandag 12 oktober wethouder Kraaijeveld respectievelijk wethouder van der Geest voor gastlessen over duurzame energie.

Quiz

Gedurende een uur gingen de wethouders op een interactieve manier met de leerlingen in gesprek over duurzame energie. Aan de hand van een energiequiz leerden de leerlingen wat energie nu eigenlijk precies is, wanneer energie nu duurzaam is en welke duurzame energiebronnen er eigenlijk zijn. En leerden ze ook welke duurzame energie in Gorinchem al gebruikt wordt of gebruikt gaat worden.

Gastlessen Gorinchem duurzaam

De gastles over duurzame energie is de opmaat voor een maand lang aandacht voor Gorinchem duurzaam. Eelke Kraaijeveld: ‘Wij streven met de stad naar een energieneutrale toekomst. Dat betekent dat we wat te doen hebben met elkaar. We willen dat iedereen in Gorinchem in een prettige en gezonde omgeving leeft. Ook in de toekomst. Daarom werken we samen met inwoners, bedrijven en organisaties aan een duurzame stad en dragen we bij aan een beter klimaat.

De komende weken besteden we extra aandacht aan duurzaamheid door hierover allerlei informatie, subsidiemogelijkheden en ideeën te delen. De gastles op deze basisscholen zorgt ervoor dat we ook met de jonge generatie het gesprek hierover aangaan’.

gastlessen
© gemeente Gorinchem

Wat kunt u doen?

Gemeente Gorinchem kan inwoners en bedrijven op tal van manieren helpen met verduurzamen. Via een huisscan kunnen inwoners inzicht krijgen in hoe energie bespaard kan worden in hun woning. Daarnaast zijn er subsidies voor het isoleren van woningen en voor de aanleg van een groen dak. Groene daken zijn natuurvriendelijke daken met mos, sedum, gras of kruiden. Een groen dak houdt de warmte in de zomer op een natuurlijke manier meer buiten. In de winter isoleert een groen dak juist extra.

En tijdens extreme regenbuien vormen groene daken en beplanting in tuinen en in de openbare ruimte een belangrijke buffer om wateroverlast te beperken. Verder stimuleert de gemeente de aanleg van zonnepanelen, bereiden we de mogelijke aanleg van een warmtenet in de Gildenwijk voor en zetten we serieuze stappen voor een waterstoftankstation in Gorinchem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio