25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Station Geldermalsen had een appeltje te schillen

Geldermalsen – Een nieuw perron en een nieuw spoor. Het ligt er allemaal in Geldermalsen. Aanpassingen die er onder andere voor zorgen dat de overstaptijd voor reizigers op station Tiel een stuk korter wordt en een vrijliggend spoor voor de MerwedeLingelijn naar Dordrecht. Wel betekende de werkzaamheden dat reizigers van, naar en via Geldermalsen 38 dagen lang te maken met een langere reistijd. Om hen te bedanken voor hun geduld deelden Qbuzz, ProRail en NS samen appels uit. Omdat we een appeltje te schillen hadden, wat is gelukt!

De werkzaamheden

In Geldermalsen is de afgelopen weken ontzettend veel werk verzet om het spoor en het station klaar te maken voor de toekomst. Zo ligt de ruwbouw van de toekomstige reizigerstunnel onder het spoor, zijn er wissels en sporen vernieuwd, zijn er twee nieuwe perrons in gebruik genomen en is er in Tricht gewerkt aan toekomstige onderdoorgangen.

Om te zorgen voor een betere en betrouwbaardere dienstregeling zijn er twee nieuwe perrons gebouwd en krijgt de Merwede-Lingelijn volgend jaar een eigen spoor. Treinen uit de verschillende richtingen ondervinden dan geen hinder meer van elkaar.

Hard gewerkt!

Het grote werk zit er dankzij alle hardwerkende bouwvakkers voorlopig even op. Maar we zijn nog lang niet klaar. De Lingense Alliantie kan nu verder met de afbouw zonder dat het treinverkeer daar nog hinder van zal ondervinden. Pas volgend jaar kan het nieuwe spoor voor de treinen van en naar Dordrecht in gebruik worden genomen. Ook moet er in Tricht nog een onderdoorgang voor fiets- en voetgangers worden gebouwd en tussen het spoor worden geschoven. Dat gebeurt pas volgend jaar zomer. Ook moet de toekomstige reizigerstunnel op station Geldermalsen worden afgebouwd en ingericht.

Feestelijk moment station Geldermalsen

Samen met de reizigers, ProRail, NS, Qbuzz en de gemeente West Betuwe vierden we de afsluiting van de werkzaamheden bij station Geldermalsen, de verbeterde overstaptijden en het nieuw spoor voor de MerwedeLingelijn. De reizigers kregen een appel afkomstig van Fruitmasters in Geldermalsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio