5.3 C
De Bilt

Gemeente blij met 11 kandidaten voor de functie van burgemeester

De commissaris van de Koning van Zuid-Holland heeft elf reacties van kandidaten ontvangen op de vacature van burgemeester in Alblasserdam. De vertrouwenscommissie van de gemeente Alblasserdam is blij met dit resultaat.

11 kandidaten

De achtergrond van de kandidaten is tamelijk divers. Het gaat om tien mannen en één vrouw. Hun leeftijd loopt uiteen van 29 tot 63 jaar. Sommige hebben ervaring als burgemeester of wethouder, andere komen uit het bedrijfsleven of anderszins. Arco Strop, voorzitter van de Alblasserdamse vertrouwenscommissie reageert positief op het aantal reacties. “We zijn heel tevreden met dit resultaat. We hebben een mooie campagne gevoerd en zijn blij dat deze kandidaten bewust voor Alblasserdam kiezen.”

Procedure

Nu de sollicitatiebrieven binnen zijn, gaat de commissaris van de Koning Jaap Smit eerst de dossiers compleet maken. Hij treedt in gesprek met de kandidaten en vraagt referenties op. Daarna is de Alblasserdamse vertrouwenscommissie aan zet. In deze commissie zijn alle fracties vertegenwoordigd. Zij gaan de sollicitatiegesprekken voeren en bekijken welke kandidaat het beste voldoet aan de profielschets. Vervolgens geeft de vertrouwenscommissie een advies aan de gemeenteraad. Tot slot besluit de gemeenteraad welke kandidaat wordt voorgedragen voor de benoeming. Het streven is dat de nieuwe burgemeester op 30 maart 2023 begint.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio