13.6 C
De Bilt

Gemeente Druten gaat voor een rookvrije generatie!

Gemeente Druten is goed op weg naar een rookvrije generatie. Ze heeft nu de volgende stap genomen: alle speelplekken zijn nu ook rookvrij.

Druten maakt alle openbare speelruimten rookvrij

Druten wil opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Een rookvrije speelplek, sportpark of terrein draagt hieraan bij. De gemeente heeft daarom alle openbare speeltuinen rookvrij gemaakt. Vandaag, op Nationale Buitenspeeldag, is het een mooi moment om het belang van gezond en rookvrij opgroeien onder de aandacht te brengen.

Gelukkig zijn er al veel verenigingen en organisaties die rookvrij zijn. Maar we zijn er nog niet. En daarom roep ik iedereen op om mee te doen”, geeft Wethouder Gérard de Wildt in zijn video (https://youtu.be/xbomoi19eh8) aan.

Gedrag kopiëren van anderen

“Kinderen kopiëren gedrag, ook roken. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt roken normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Daarom is het nodig we samen het goede voorbeeld geven en plekken waar kinderen veel komen rookvrij maken. Zo dragen we als verenigingen, organisaties en gemeente bij aan het realiseren van de rookvrije generatie.”

De video is gemaakt in samenwerking met de GGD door leerlingen van het ROC.

Meedoen?

Uw organisatie kan ook bijdragen aan een rookvrije generatie door een rookvrij terrein te realiseren. Hiervoor kunt u materialen zoals een bord of stoeptegel bij de gemeente ophalen. Om mee te doen kunt u contact opnemen via welzijn@drutenwijchen.nl.

Denkt u erover na te stoppen met roken? Dat lukt beter met hulp. U kunt hier in Druten gratis hulp bij krijgen via de huisarts, https://nijmegenrookvrij.nl/hulp-aanbod/www.ikstopnu.nl, of https://www.ikstopnu.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio