11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Voormalige gemeentehuis Asperen heeft een koper weten te vinden

De gemeente West Betuwe heeft een koper gevonden voor het voormalig gemeentehuis in Asperen. Sinds de fusie in 2019 van de voormalige gemeenten naar West Betuwe heeft het gebouw met karakteristieke villa geen functie meer. De koper wil in het aangebouwde deel woningen voor starters en senioren ontwikkelen. De monumentale villa blijft behouden. Deze wordt losgekoppeld en krijgt in de toekomst een andere functie die past binnen de gestelde kaders.

Gemeentehuis Asperen

Sinds oktober 2021 stond het voormalig gemeentehuis in de verkoop. Het was niet meer in gebruik en de aanzienlijke onderhoudskosten liepen door. De bezuinigingsopgave om West Betuwe financieel gezond te houden leidde tot de verkoop van het voormalige gemeentehuis. Voor de verkoop stelde de gemeente een aantal eisen aan het monumentale pand, het gebied en de bereikbaarheid. De opbrengst van de verkoop gebruikt de gemeente om de algemene reserves aan te vullen.

Pand, gebied en bereikbaarheid

Voordat de verkoop startte, heeft een onafhankelijk bureau een ruimtelijk kader opgesteld. Hierin is aangegeven dat de meeste grond om de panden heen eigendom blijft van de gemeente. Zo ook de muziektent en het kunstwerk. En het gebied met het bos en de speeltuin blijft hoe dan ook bereikbaar. Voor de monumentale villa zijn ook afspraken gemaakt. Dit karakteristieke pand heeft voor veel inwoners van Asperen een grote emotionele waarde en blijft behouden. De gemeente maakt afspraken met de koper om de woningbouw verder uit te werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio