1.8 C
De Bilt

Gorinchem genomineerd voor ‘Sportgemeente van het Jaar 2018’

Gorinchem – De genomineerden voor de verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar 2018’ zijn bekend. De gemeenten Gorinchem, Rotterdam en Veenendaal strijden dit jaar om de eervolle titel. Samen met de gemeente Breda en Deventer is gemeente Gorinchem tevens genomineerd voor het ‘Beste initiatief 2017/2018 op sport- en beweegbeleid’. Het project ‘Beweegcoach Zorg’ is door de vakjury bij de beste drie geplaatst. De winnende gemeenten worden op woensdag 26 september bekendgemaakt tijdens het jaarcongres van Vereniging Sport en Gemeenten in Breda.

Nominatie

Wethouder Joost van der Geest is blij met het binnenhalen van de nominaties. “In Gorinchem zien we sporten niet als doel, maar als middel om te komen tot een verbonden, sterke en kleurrijke samenleving. Dit doen we niet alleen, maar met Gorcumers en organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor sport en beweging in onze stad. Niet alleen in het verenigingsleven, maar ook in het jongerenwerk, cultuur, onderwijs, zorg, kinderopvang en bedrijfsleven. We zijn dan ook ontzettend trots op deze waardering voor alle Spelbepalers die zich inzetten voor ‘de Kracht van Sport’ in Gorinchem.”
Gemeente Gorinchem is twee keer eerder genomineerd geweest. In 2014 voor het Beste Initiatief en in 2015 voor Sportgemeente. En nu is de gemeente dus voor twee prijzen in de race.

Verkiezing

Een vakjury die bestaat uit bestuurders/directeuren van toonaangevende organisaties die actief zijn in de wereld van lokaal sport- en beweegbeleid bepaalt de uiteindelijke winnaar van de titel ‘Sportgemeente van het jaar 2018’. De jury staat onder voorzitterschap van VSG-voorzitter Lucas Bolsius, burgemeester van gemeente Amersfoort. De winnaar van het ‘Beste initiatief 2017/2018’ wordt gekozen door een publieksjury bestaande uit 75 collega’s van andere Nederlandse gemeenten.
Meer informatie op: www.sportgemeentevanhetjaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio