17.3 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Gorinchem is regenboogpad en regenboogbankje rijker

Gorinchem – Donderdag 15 juli 2021 heeft wethouder Kraaijeveld het regenboogpad op het Stadhuisplein en het regenboogbankje bij Buiten de Waterpoort officieel in gebruik genomen. De wethouder zette de eerste stappen op het regenboogpad dat het Stadhuisplein sinds enkele dagen een kleurrijk allure geeft. Buiten de Waterpoort is een regenboogbankje rijker.

Samen met leerlingen van het Camphusianum

Samen met een vertegenwoordiger van COC Rotterdam werkgroep regio Gorinchem en leerlingen van de Inclusie en Diversiteit Commissie (IDC) van het Camphusianum schroefde de wethouder een plaatje op de achterzijde van het duurzame bankje.

Het regenboogbankje bij Buiten de Waterpoort met uitzicht op de rivier – Foto: gemeente Gorinchem

Prettig en veilig

Wethouder Eelke Kraaijeveld: “Het regenboogpad en het regenboogbankje zijn twee krachtige symbolen die laten zien dat we het belangrijk vinden dat alle inwoners zich prettig en veilig voelen in onze stad. Dus ook lhbtiq+ inwoners. Daarmee geven we zichtbaarheid aan Gorinchem Regenboogstad. En geven we ook lokaal invulling aan de Global Goals die we samen met de gemeenteraad hebben omarmd.”

Prominente plek voor regenboogpad- en bankje

In oktober 2020 is Gorinchem Regenboogstad geworden. Op verzoek van de gemeenteraad is hier duidelijk zichtbaarheid aan gegeven door op prominente plekken in de stad de regenboogkleuren terug te laten komen. De regenboogkleuren staan symbool voor diversiteit. Samen met COC Rotterdam werkgroep regio Gorinchem is ervoor gekozen om het regenboogpad op het Stadhuisplein aan te leggen.

Duurzaam

Ook de plek van het regenboogbankje bij Buiten de Waterpoort, met uitzicht op de rivier, is in overleg met het COC tot stand gekomen. Het regenboogbankje is een duurzaam 3D-geprint bankje. In het bankje is zo’n 100 kilo gerecycled plastic verwerkt. De realisatie van het duurzame regenboogbankje past tevens bij de mondiale doelstellingen voor duurzame ontwikkeling waaraan ook gemeente Gorinchem zich gecommitteerd heeft.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio