11.8 C
De Bilt
zaterdag, 21 mei 2022

Gratis tuinplant voor het klimaat

Zaltbommel – De gemeente Zaltbommel wil inwoners stimuleren om meer groen in hun tuin aan te planten en tuintegels te vervangen door beplanting. Daarom biedt zij in samenwerking met Welkoop Zaltbommel haar inwoners een gratis tuinplant aan met de actie “Tegel eruit, plant erin!”. Hiermee wil de gemeente een eerste stap zetten naar een klimaatbestendige gemeente.

Gratis tuinplant

Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen daarvoor bij de Welkoop de waardebon inleveren die op de gemeentepagina in de Bommelerwaardgids van 24 november te vinden is. Er is keuze uit een helleborus of een skimmia. De waardebon is ook te downloaden op de website van de gemeente. Deze actie loopt van 29 november tot en met 4 december. Zolang de voorraad strekt en maximaal één plant per woonadres.

Kans op cadeaubon

Inwoners die voor 9 december een foto insturen van de aangeplante plant, maken kans op één van de drie Welkoopcadeaubonnen van € 25,-. Mailen kan naar mckriesch@zaltbommel.nl.

Waarom vergroenen?

De gemeente wil meer groen en minder stenen om beter aangepast te zijn aan klimaatverandering. Hitte, droogte, hevige regenval en overstromingen komen steeds vaker voor. Om onze omgeving leefbaar te houden, moeten we ons hieraan gaan aanpassen en onze omgeving hierop gaan inrichten. Kort geleden heeft de gemeente hiervoor het Lokale Adaptatie Programma (LAP) vastgesteld.

Hierin staat welke stappen de gemeente Zaltbommel gaat nemen om in de toekomst klimaatbestendig te zijn. Met deze actie wil de gemeente Zaltbommel haar bewoners stimuleren om samen deze eerste stappen te zetten.

Meer groen aanplanten draagt bij aan een klimaatbestendige omgeving:

  • het regenwater kan weer goed in de bodem zakken
  • de riolen worden minder belast
  • het wordt minder warm in de stad
  • fijnstof wordt afgevangen
  • het is goed voor de natuur
  • mensen voelen zich prettiger in een groene omgeving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio