7.5 C
De Bilt

Hardinxveld-Giessendam sluit zich aan bij de Nationale Klimaatweek 2023

Hardinxveld-Giessendam30 oktober tot en met 5 november 2023 vindt de derde editie plaats van de Klimaatweek. Tijdens deze week zijn er verschillende inspirerende en activerende activiteiten voor jong en oud in de gemeente. Op deze manier wil de gemeente Hardinxveld-Giessendam iedereen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken met duurzaamheid.

Van overheid tot burgers en van sportvereniging tot bedrijf. Op allerlei manieren laten bedrijven, overheden en burgers tijdens de Nationale Klimaatweek zien wat zij aan het klimaat doen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam laat van zich horen.

Gemeente Hardinxveld-Giessendam werkt samen voor beter klimaat

De gemeente trekt deze week  samen op met onder meer Kringloop De Cirkel, Natuurspeelplaats Het Weitje, Piet de afvalraper en een biologische boer. Een greep uit de activiteiten: een duurzame speurtocht voor kinderen, een straatsafari en een filmavond. De gemeente hoopt met dit gevarieerde programma iedereen in beweging te brengen.

Duurzaam verleiden

“Gemeente, inwoners en ondernemers hebben een belangrijke rol bij verduurzaming”, laat wethouder Duurzaamheid Jan Nederveen weten. “We willen als gemeente echter niet dwingen om te verduurzamen maar wel verleiden. En daar leent deze Klimaatweek met tal van leuke activiteiten zich uitstekend voor”.

Tijdens de Klimaatweek is er een heel divers programma in de gemeente. Alle activiteiten staan overzichtelijk op www.hardinxveld-giessendam.nl/klimaatweek  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio