15.7 C
De Bilt

Heropening Ruiterpad door Lingebos

Op woensdag 10 mei heropende wethouder Rutger van Stappershoef het 4,5 kilometerlange Ruiterpad in het Lingebos in Vuren. Een aanvulling op het totaalpakket aan wandel-, fiets-, kano- en luisterroutes in West Betuwe. Aanwezig waren Staatsbosbeheer en twee ruiterverenigingen van maneges Lingebos en Pony Plezier. Deze organisaties hebben het pad tien jaar geleden aangelegd en betaald.

Prachtige Ruiterpad behouden

Wethouder Van Stappershoef: “Het ruiterpad in het Lingebos is een openbaar toegankelijk pad. Ik vind het belangrijk dat een goed onderhouden ruiterpad de zeven plaatselijke ruiterverenigingen en ruiters van buitenaf uitnodigt voor een ritje door het prachtige Lingebos en over het noordelijke dijkje. Met de heropening van dit pad biedt onze gemeente weer een breder aanbod van mooie verschillende soorten routes. Vanuit de gemeente dragen wij bij aan het uitvoeren van groot onderhoud 1x per vijf jaar. En dan gaat het om slechte plekken herstellen en aanvullen van het zand over de gehele route.”

Snoei- en maaiwerk

De overige kosten betreffen het maai- en (hoog) snoeiwerk van de graswal, het bijwerken van overhangend groen en verwijderen van bramenstruiken. Hierin werken Staatsbosbeheer en vrijwilligers van de ruiterverenigingen samen. Aan de gebruikers wordt gevraagd om geld te doneren om het pad goed te kunnen blijven onderhouden.

Beleef West Betuwe

Naast het Ruiterpad staan de verschillende soorten wandel-, fiets-, kano- en luisterroutes op beleefwestbetuwe.nl. Hier staat ook toeristische informatie en wat er in West Betuwe te doen is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio