8.5 C
De Bilt

Het Ouden Huis in Beneden-Leeuwen: jong en oud samen onder één dak

Het Ouden Huis realiseert zorgclusterwoningen voor senioren en studio’s voor starters op de locatie van de hoek Waterstraat – Van Heemstraweg in Beneden-Leeuwen. Onlangs sloot gemeente West Maas en Waal hiervoor een overeenkomst met grondeigenaar en initiatiefnemer Elbers Landerijen B.V.. Naar verwachting zijn de woningen na de zomer van 2025 beschikbaar.

Woningbouwprogramma

Er wordt een appartementengebouw met maximaal 38 zorgclusterwoningen gerealiseerd. Daarnaast is er ruimte voor maximaal 10 studio’s. Het bestemmingsplan maakt ook bijbehorende faciliteiten en een gebouw voor maatschappelijke doeleinden mogelijk. Het woongebouw met zorgclusterwoningen is in eerste instantie bedoeld voor lokale inwoners. De studio’s zijn bedoeld voor jongeren. Een groot deel van de woningen wordt verhuurd tegen een betaalbare huurprijs. Hierbij is huurtoeslag mogelijk.

Het Ouden Huis

Het Ouden Huis is een sfeervol huis voor senioren; alleen of samen, met of zonder hulp- of zorgvraag en met een inkomen dat varieert van AOW tot middeninkomen. Mensen hebben hun eigen huurwoning en kunnen hun eigen leven leiden. Is er behoefte aan hulp of gezelschap, dan zijn beide dichtbij. Het Ouden Huis is een gezellige en veilige woonplek met aandacht en zorg. In Het Ouden Huis is er ook ruimte voor jongeren. Zij brengen een andere sfeer mee, maken contact met de bewoners en verrichten hand-en-spandiensten.

Jong en oud samen
Jong en oud samen – Foto: gemeente West Maas en Waal

Wethouder Marieke Van den Boom-Witzel: “Zelfstandig wonen met zorg dichtbij; een mooi en verbindend idee van Het Ouden Huis. Het plan zorgt voor een plek waar senioren fijn en veilig oud kunnen worden. Tegelijkertijd komen er betaalbare woningen voor onze starters. Ik ben heel blij dat Het Ouden Huis voor onze gemeente koos om dit mooie concept te realiseren”.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld ‘bestemd’ voor bedrijven of juist alleen voor woningen. Voor dit plan moet de bestemming worden gewijzigd om (zorg)woningen mogelijk te maken. Het bestemmingsplan is in te zien tot en met 27 december. Meer informatie staat op https://www.westmaasenwaal.nl/BEN-HeemstrWaterstr-BON1. Meer informatie over Het Ouden Huis staat op www.hetoudenhuis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio